top of page
  • Gentbouw

Hoe te beginnen aan een badkamerrenovatie

Badkamer verbouwen en kosten laag houden


De badkamer is waar we elke dag beginnen en eindigen, maar deze veelgebruikte ruimte wordt vaak over het hoofd gezien bij het overwegen van verbeteringen aan het huis. Schaamt u zich voor uw gedateerde badkamer als er gasten op bezoek komen? Wij helpen u bij het verbouwen van uw badkamer en houden de kosten laag.


Ontwikkel een plan


De plattegrond van de badkamer wordt grotendeels bepaald door de huidige indeling, aangezien veel van de voorzieningen moeilijk te verplaatsen zijn. Hoewel het toilet kan worden verplaatst, brengt een verhuizing vaak kosten met zich mee die maar weinig huiseigenaren op zich willen nemen. Als de plattegrond van de badkamer echter niet werkt en het budget het toelaat, kan het sanitair worden verplaatst.


Kies een stijl


Heeft een droombadkamer in gedachten of wilt u uw badkamer in lijn brengen met de rest van uw interieur? Of u nu kiest voor een moderne, strakke uitstraling of een klassieke stijl, het is belangrijk om dit op voorhand al in gedachten te hebben.


Plaatsen van sanitair


Het grootste deelproject binnen het grotere badkamerrenovatieproject is het installeren van de inloopdouche, het bad of de douche-badcombinatie. Uw douche of bad moet het pronkstuk worden van uw badkamer. Daarnaast kunt u voor de badkamerrenovatie een hangtoilet overwegen.


Kies een verwarmingssysteem


Niets vervelender dan in een koude badkamer staan als u net uit de douche komt. Voorkom dit probleem door een energiezuinig verwarmingssysteem te kiezen. Bekijk welke optie het meest interessant is voor uw woning. Indien u nog meer comfort wilt, dan kunt u ook kiezen voor het toevoegen van handdoekradiator.


Zorg voor een rustige sfeer


Kleuren en verlichting bepalen de sfeer die een ruimte uitstraalt. Kies voor een kleurenpalet dat rust brengt in uw badkamer. Vervolgens kunnen er schilderwerken worden uitgevoerd. Ook de verlichting in een ruimte bepaalt de sfeer. Meerdere soorten verlichting in de badkamer zijn zeker het overwegen waard. Enerzijds wilt u functionele en heldere spots. Anderzijds zorgen dimmers ervoor dat u helemaal tot rust komt wanneer u een bad neemt. De juiste verlichting kiezen kan uw badkamer naar een hoger niveau tillen.


Badkamerrenovatie gepland? Gentbouw helpt u graag met de volledige realisatie van uw droombadkamer.


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page